Непријатан повратак у Војвођанску лигу

ФК Будућност се вратила у 4. ранг такмичења од сезоне 2018-2019, и у првом колу је порежена од екипе Тиса из Адорјана резултатом 1-3.

Као главни актер меча већ почетком првог полувремена се наметао главни судија, те је исти и понео до краја тај епитет.

У потпуно изједначеном првом полувремену обе екипе су имале неколико прилика, издвајамо шут нашег везњака Јосимовића, који је фантастичном интервенцијом зауставио одлични голман Тисе.

Почетком другог полувремена, након једне дискутабилне ситуације, којој је претходила и офсајд позиција крилног играча гостију, судија по свему судећи престрого, под великим питањем каквог је контакта уопште било, показује на белу тачку. Пенал су гости успешно реализовали, али већ у следећем нападу Будућност поравнава резултат након одличног паса Медића којим је избацио комплетну одбрану гостију, Александар Ковачевић ударцем са 15 метара у ближи доњи угао доноси поравнање за велико славље домаћих.

Прилике су се низале на обе стране, а до другог гола Тиса долази након контре, где је судија опет пропустио да свира очигледан прекршај на средини терена над Ковачевићем, гости долазе до предности. Наш тим је нападао константно гости су се добро бранили, и на контру после још једне дискутаблне ситуације где су домаћи навијачи који су били у “линији” имали нове примедбе јер је како кажу, помоћни судија био лоше постављен а офсајд био бар 2 метра, одлично лево крило гостију пролази и матира голмана домаћих Лугоњу за коначан резултат 1-3.

ФК Будућност Младеново ће наставити своју борбу у ВФЛ Север, и већ следећег викенда када гостује екипи Младост АПА у Апатину.