Пораз на старту пролећне сезоне, главни судија у првом плану

Фудбалери Будућност поражени су на старту пролећне полусезоне резултатом 4:1, од бачкопаланачке екипе Крила Крајине.

Нешто слично као и летос, када смо имали “домаћинско” суђење против Борца из Шајкаша, опет се понавља слична ситуација. Тада 4:0 сада 4:1 за госте, и опет имамо пуно разлога да негодујемо због лоших судијских одлука које су промениле ток меча.

Крила Крајине су повела након гола Дујаковића, који је ногом са 7,8 метара након корнера спровео лопту у мрежу, јако лоша реакција наше одбране након прекида. Ништа боље није било ни до краја меча након прекида, па смо тако примили и други гол у другом полувремену. Треба се вратити на почетак другог полувремена, када након корнера домаћих играч гостију Балиновић погрешно процењује лопту, промашује исту главом и она му пада правац у руке, практично је задњи везни гостујуће екипе ухватио лопту у наручје и брже боље је испустио. Главни судија Кантар Дарко који је био добро постављен само одмахује уз негодовање и домаћих играча и публике, коју је поменути иритирао још од првог минута меча када је показао двоструке аршине код досуђивања прекршаја за екипе.

У једном од наредних напада опет након корнера сјајно је шутирао Кнежевић са 16 метара али је лопта погодила стативу, а након одбитка Шатора се није снашао да упути нови ударац ка голу гостију. Нови гол гости постижу опет након корнера, Батиница један од нижих у екипи гостију са мале удаљености главом уноси лопту у мрежу. Трећи гол пада након грешке штопера Будућност Јевтића, који није успео да избаци лопту главом али је успео додати у ноге Марку Дујаковићу који лако обилази Лугоњу и постиже погодак. На 3:1 смањио је Марко Марић након лепог додавања Б. Срдића, и сјајног лоба где голман гостију није имао шансе. Треба напоменути да је већ у тим моментима екипа играла са 10 играча на терену, пошто се након једног бруталног старта на ивици шеснаестерца гостију повредио Небојша Солдат, судија је и овог пута само одмахнуо а наш штопер завршио утакмицу због озбиљне повреде!

Након једног дуела на 18 метара од гола домаћина, повлачили су се за дресове Батиница и Јевтић, нападач гостију је пао и судија показао фаул. Јевтић изнервиран оваквом одлуком прво добија жути па потом и директан црвени картон због псовања судије, који му уз картон није остао дужан па је сличним речником испратио нашег играча који је мирно изашао са терена. Балиновић сјајно шутира из слободног ударца и поставља коначних 4:1.

Све у свему, поред пораза још већи проблем за нас представља повреда једног и црвени картон другог штопера из прве поставе. Јасно је Будућности стављено до знања да ће ово бити јако тешка полусезона, јер се разне “игре” играју.

Још једном управа ФК Будућности се захвљаује онима који су делегирали (утицали на исто) судије из Бачке Паланке за овај меч, отворили су нам очи и јасне су нам њихове намере. У среду гостујемо у Шајкашу!

крила_17коло