Трећа провера, Борац из Боботе (Хрватска)

Недеља, 21.02.2016, по обичају још једна припремна утакмица – међународна, у госте нам је дошла екипа из Хрватске, Борац из Боботе. Борац се такмичи у 5-ом рангу, у Хрватској и једина су како они кажу “православна” екипа у лиги. Екипа слична попут наше, спој искусних и јако младих играча, меч је судио Срђан Батез.

Будућност је меч почела у саставу: Рашо Лугоња (капитен), Момчило Буквић, Небојша Солдат, Дејан Јевтић, Пане Прошић, Александар Антонић, Никола Шатора, Драган Кнежевић, Бојан Срдић, Дејан Дорословачки и Милорад Буквић. На клупи су се нашли, резервни голман Боске, Лука Копања, Душко Радичић, Марко Зељко, Стефан Антонић, Обрад Мишковић.

На самом почетку утакмице, домаћи су искористили смушеност гостујуће одбране и Милорад Буквић је успео да блокира испуцавање голмана гостију, након којег је лопта завршила у мрежи. Већим делом првог полувремена напади су се смењивали на обе стране, и на самом крају гостујући играчи су успели да изједначе резултат, ударцем капитена гостију са ивице шеснаестерца. Небрањен ударац завршио је у доњем левом углу, голмана Лугоње и на одмор се отишло резултатом 1:1. Одмах на почетку другог полувремена играчи са наше клупе су редом добијали шансу, Мишковић, С. Антонић, Лука Копања, Зељко, Боске и Радичић. Треба истаћи пре свега Мишковића и С. Антонића који су заиста искористили максимално указане прилике, Антонић је преузео извођење корнера и био је изузетно опасан по левој страни, док је Мишковић изузетним залагањем правио велике проблеме одбрани гостију. Други гол Будућности долази након сјајно изведеног слободног ударца Јевтића, који је са 30 метара од гола, снажно шутирао и пребацио живи зид, голман гостију је крајњим напорима одбију лопту на леву страну, где је сачекао Дорословачки који је сјајно упослио на другој стативи Кнежевића. Након другог гола, наставили су играчи Будућности да нападају, наравно и гости из Боботе су имали своје шансе, а изједначили су након покушаја комбинације из корнера домаћих играча. Може се рећи по мало и без потребе комбиновали су С. Антонић и Момчило Буквић, лош центаршут отворио је брзу контру гостима а брзоноги нападач је решио сјајно ситуацију један на један коју је имао са Јевтићем и резервни голман Боске је био савладан. Треба истаћи да је Боске сјајно одбранио касније одличан шут поменутом нападачу из слободног удараца, опет са друге стране стопостотну шансу је промашио Дорословачки након што му је лопту протурио Мишковић, док је Зељко једном имао чисту ситуацију да падне и изнуди казнени ударац, а други пут након корнера његов ударац са 10 метара на метар од гола изблокирао је играч гостију.

Све у свему занимљива фудбалска представа, Будућност је била скоро у комплетном саставу, и самим тим и игра је била на завиднијем нивоу. Пријатељски 2:2 за задовољну публику која је видела голове.